Hólabda
Hozzávalók
Minden hozzávalót kétszer veszünk, mivel 2
piskótát fogunk sütni.
5 db tojás
5 evőkanál víz
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
5 db tojás
5 evőkanál víz
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
5 evőkanál liszt
3 tojássárga
3/4 l tej
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
15 dkg Rama Vajas íz
3 tojássárga
3/4 l tej
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
15 dkg Rama Vajas íz
kókusz reszelék
10 dkg tortabevonó
3 evőkanál étolaj
10 dkg tortabevonó
3 evőkanál étolaj
Elkészítés
1.A tészta
hozzávalóiból két piskótát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A
sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a habot is. Kikent
tepsiben, 180 fokon kisütjük a lapokat. Egyenként 20-20 perc.
2.A krémhez a lisztet a
tojással, a vaníliás cukorral és kevés tejjel kikavarjuk. A tejet felmelegítjük
és amikor már majdnem forr, lassú tűzön folyamatos keverés mellett beleöntjük a
kikavart krémet és sűrűre főzzük. Kihűtjük. A Ramát a porcukorral kikavarjuk,
majd a kihűlt krémhez adjuk.
3.A kihűlt piskótákat
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel. A
külsejét szintén bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A csokit az olajjal
gőz fölött felolvasztjuk és a hólabdák tetejére kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése