2013. december 14., szombat

Hólabda


Hólabda

 


Hozzávalók

*                               A tésztához

Minden hozzávalót kétszer veszünk, mivel 2 piskótát fogunk sütni.
5 db tojás
5 evőkanál víz
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor

*                               A krémhez

5 evőkanál liszt
3 tojássárga
3/4 l tej
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
15 dkg Rama Vajas íz

*                               A díszítéshez

kókusz reszelék
10 dkg tortabevonó
3 evőkanál étolaj

Elkészítés

1.A tészta hozzávalóiból két piskótát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a habot is. Kikent tepsiben, 180 fokon kisütjük a lapokat. Egyenként 20-20 perc.

2.A krémhez a lisztet a tojással, a vaníliás cukorral és kevés tejjel kikavarjuk. A tejet felmelegítjük és amikor már majdnem forr, lassú tűzön folyamatos keverés mellett beleöntjük a kikavart krémet és sűrűre főzzük. Kihűtjük. A Ramát a porcukorral kikavarjuk, majd a kihűlt krémhez adjuk.

3.A kihűlt piskótákat pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel. A külsejét szintén bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a hólabdák tetejére kenjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése