2013. november 17., vasárnap

Immunerősítés otthon


1. Zöldpaprika

 

Háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és nyár végén még bőven találunk belőle a piacon. A C-vitamin és a többi antioxidáns a legjobb barátaid, ha betegségmegelőzésről van szó. Minél frissebb, annál jobban megőrzi vitamintartalmát.

 

2. Zöld tea

 

 Abszolút nagydíjas: a benne található létfontosságú antioxidánsokkal a rákmegelőzés és az általános immunrendszer-erősítés mellett a fogaidat és az ínyeket is óvja. Igazi kincs: sok benne az élénkítő hatású tein, az esszenciális olaj, az aminosav, a C-, K- és B-vitamin, illetve az ásványianyag-tartalma is magas, és nem utolsósorban segíti a fogyást.

 

3. Fokhagyma

 

 Először az egyiptomi rabszolgákat etették vele, hogy elég erejük legyen a piramisokat építeni. Később a vámpírok ellen vált népszerűvé - úgy tűnik, a fokhagyma mindenre képes... Tény, hogy hatóanyagai sikeresen veszik fel a harcot a baktériumokkal, a vírusokkal, a gombákkal és az élősködőkkel. A kutatók szerint egy közepes gerezd fokhagyma 100 000 penicillinegység baktériumölő hatásával egyenértékű.

 

4. Mandula

 

 Tápanyagbomba, ami tele van rosttal, folsavval, magnéziummal, kalciummal, káliummal, riboflavinnal és E-vitaminnal. Önmagában komplett táplálék, hiszen fehérjét, szénhidrátot és zsiradékot egyaránt tartalmaz.

 

5. Osztriga

 

 Nem csak a szerelmesek kedvenc afrodiziákuma, hanem az immunrendszer nagy harcosa is. Komoly mennyiségű kalciumot, niacint és vasat tartalmaz, és főleg cinket. A cink segít az immunerősítő fehérvérsejtek termelésében, valamint irányítja a progeszteron-szintet, ami a libidóra van hatással. Eggyel több ok a rendszeres fogyasztásra.

 

6. Gyömbér

 

Vírusölő, köhögéscsillapító és náthaellenes hatásai miatt szeretjük. Tisztítja az arcüregeket, enyhíti az émelygést, és a fokhagymával legyőzhetetlen - és nagyon finom - párost alkotnak. 5 zsepi alatt elkészül a fokhagymával és gyömbérrel egy kevés vajban sütött rák, de a citromos gyömbértea is isteni energia- és gyógyital.

 

7. Ánizs

 

 A petrezselyem családjába tartozó növényt már régóta emésztést segítőként tartják számon. Enyhíti a gyomorproblémákat, amivel a méreganyagok kiürülését segíti. Ráadásul az ánizsos süti nagyon finom, és a tetejére csurgatott valódi csokoládé még antioxidáns hatással is bír. Az ánizstea kellemesen melegít fel egy hűvösebb estén, az illata pedig oldja a stresszt.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése