2013. november 20., szerda

Hogyan szárítsunk narancshéjat?




Ha szárításhoz vásárolunk narancsot, figyeljünk arra, hogy a gyümölcs tömör legyen, kemény és vékony héjú.

Szeletelőgéppel, vagy nagyon éles késsel vágjunk 3-4 milliméter vastag szeleteket a narancsból. Fűtésidényben a radiátoron is szétteríthetjük, sütőrácsra helyezve. Ha folyamatos fűtés van a lakásban, elég egy fél nap, hogy megszikkadjanak a szeletek. Ekkor még nincs kész, tegyük a sütőbe: szeletenként kiterítve légkeverős funkción 50-60 fokon szárítsuk. A narancskarikák natúr raffiára kötve jól mutatnak a karácsonyfán, de felhasználhatók adventi koszorú díszítéséhez, szalagra fűzve függő ablakdíszként is szépek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése