ANANÁSZ:
bromelain enzimet tartalmaz, ami véd a gyulladásoktól és a már meglévő
betegséget is gyorsabban gyógyítja. A kutatók szerint a bromelain hatékony a
rák, különösen az áttétek kialakulása ellen.
ALMA: pektintartalma nem csupán a hasmenés ellen jó, hanem gátolja a vastagbél rákos sejtjeinek növekedését is.
AVOKADÓ: olyan zsírokat tartalamaz, melyek alacsonyan tartják a vér koleszterinszintjét, így védik a szív- és érrendszert.
BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK: az epr, a málna, a szeder természetes gyógyszerei a Parkinson kórnak, a depressziónak, a magas vérnyomásnak és a ráknak.
BURGONYA: főzés közben sem károsodó fehérjék erősítik az immunrendszert.
BORSMENTA: a gyomorproblémák kezelése mellett felfedezték a rákkezelésben kifejtett jótékony hatását is. Illóolaja csökkenti a sugárzás okozta károkat.
CÉKLA: magas vas- és folsavtartalma védi az immunrendszert. A vesekőképődés ellen is hatásos.
CITRUSFÉLÉK: növényi vegyületeiknek köszönhetően az összes citrusféle csökkenti az emésztőrendszeri daganatos betegségek kialakulását
CHILI: kapszaicintartalma csökkenti az izomfájdalmat és a prosztatat rákos sejtjeit elpusztítja
CSIPKEBOGYÓ: rendkívül gazdag C-vitaminban és a rákmegelőző hatású likopinban
CSERESZNYE: fő hatóanyaga a vörös festék. Ez rögzíti a szabad gyököket, gátolja a gyulladást és védi az ereket
CSOKOLÁDÉ: polifenoljai csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet. Válasszunk legalább 70 %-ps kakaótartalmút!
DIÓ, MANDULA, KESUDIÓ: tele vannak vitaminokkal, áaványi anyagokkal és a legjobb zsírsavakkal. Többi közt lassítják a prosztatarák kialakulását. Napi egy maréknyi ajánlott valamelyikből.
ÉDESKÖMÉNY: illóolaja elpusztítja a baktériumokat, védi az immunrendszert és enyhíti a gyomorpanaszokat
FOKHAGYMA: csökkenti a vérnyomást, védi az ereket. Fő hatóanyaga a szulfidok, ami megóv az agresszív környezeti átalmaktól.
GABONAFÉLÉK: fontos, hogy ezeket teljes kiörlésű formában fogyasszuk, mert az emészthetetlen rostok kitűnő béltisztítók. Napi90 g teljes kiörlésű gabona
jelentősen csökkenti a aganatok kockázatát
GRÁNÁTALMA: antioxidánsai védik az immunrendszert, s hatástalanítják a szervezetbe jutó káros molekulákat
GYÖMBÉR: csillapítja a gyulladást és véralvadásgátló hatása van
HAGYMA: azoknál a nőknél, akikgyakran esznek hagymát, rotkábban alakul ki petefészekrák. Ez feltehetően kéntartalmú hatóanyagainak köszönhető
HERING: omega-3 zsírsavai nélkülözhetetlenek a sejtek egyensúlyának fenntartásában
HOMOKTÖVIS: magas a C-vitamin tartalma és a rák elleni küzdelemben is vizsgálják már a hatását. Olaját régóta használják fertőzésekre.
HÜVELYESEK: a borsó, a bab és a lencse remek rostellátói a szervezetnek, azaz védik a bélrendszert. A bennük lévő fehérjék a vírusok ellen hatásosak.
KÁPOSZTAFÉLÉK: a kelbimbó, a kelkáposzta, a karfiol, a brokkoli, a kínai kel, a fehér és a vörös káposzta tartozik a káposzták családjába. Mindegyik rendkívül gazdag rákellenes anyagokban.
KÖMÉNY: serkenti az étvágyat és az emésztést, enyhíti a hasi görcsöket, véd a gombás fertőzésektől
KURKUMA: e fűszer nagy remény a rákkutatásban. Úgy tartják, gátolja a rosszindulatú sejtek kialakulását. Ami már bizonyos: enyhíti a görcsöket és a gyulladások ellen is hatásos.
KESERŰ DINNYE: ez a diabetes kezelésében már bizonyított, a mellrák elleni hatását most vizsgálják.
LENMAG: hatóanyagai segítenek a változókorban jelentkező hőhullámok leküzdésében. Rost- és omega-3 tartalma a rák kialakulásától véd.
MADÁRSALÁTA: sejtvédő vitaminokat tartalmaz. Biotermék vásárlása lenne célszerű!
MANGÓ: az egzotikus gyümölcsben lévő bétakarotin egészségesen tartja a sejteket és javítja a már kialakult kisebb károkat.
MUSTÁR: minél csípősebb a mustár, annál erősebba daganatellenes hatása. Serkenti a fehérvérsejteket, megszünteti a káros anyagok hatását.
OLIVAOLAJ: a benne lévőzsírsavak fiatalon és rugalmasan tartják a sejteket, ez ellenállóvá teszi a szervezetet, továbbá védi a szívet,
PAPAYA: taszítja a kártevőket, természetes sebtisztító. Ausztrál kutatók szerint gátolja a tumorsejtek növekedését.
PARADICSOM: az egyik csillag a gyógyító élelmiszerek között. Nagy mennyiségben tartalmaz likopint, mely az egyik leghatékonyabb rákgátló anyag. Ajánlott adag: napi két darab.
PETREZSELYEM: növényi szinezéke, az apigenin fékezi az emlődaganat növekedését.
REPCEOLAJ: zsírsavai egyensúlyban tartják a vérnyomást és a koleszterinszintet, illetve csökkenti a rák kockázatát.
SÁRGABARACK: erősíti az immunrendszert és csökkenti a rák kockázatát. Kálium tartalam mérsékeli a stroke veszélyét, míg rostjai védelmet nyújtanak a vastagbélrák ellen.
SAVANYÚ KÁPOSZTA: segíti az emésztést és elősegíti az egészséges növekedést. Magas a C-vitamin és a B12 tartalma
SPÁRGA: sok C- és E-vitamint tartalmaz, melyek erősítik az immunrendszert és megkötik a szabadgyököket
SPENÓT: tudományosan kimutatták, hogy a zöldség védi a tüdőt.
SZÓJA: a hormonszerű növényi vegyületek a szakértők szerint hatékony védelmet nyújtanak a mell- és prosztatarák ellen.
SZŐLŐ: főként a sötét színű gyümölcs tartalmazza azt a hatóanyagot, ami segíti a sejtek fejlődését
TORMA: erősíti az immunrendszert és sejtvédő hatása is van
TÖK: a benne lévő szelén csökkenti a tüdőrák kockázatát. Gazdag sejtvédő nyomelemekben.
TÚRÓ, JOGHURT, KEFÍR ÉS TÁRSAI: a tejsav erősíti az immunrendszert és védi a beleket. A triptofán hatóanyag hangulatjavító, a kálcium pedig csonterősítő.
VÖRÖSBOR: a minőségi nedűk ásványianyagai akár meg is béníthatják a rákos sejteket
VÖRÖS ÁFONYA: észrevették, hogy a kis piros bogyók gátolják a rosszindulatú sejtek növekedését.
ZELLER:méregteleít, avítja az anyagcsere rendellenességeket. Apigenin hatóanyaga gátolja a rák kiújulását.
ZÖLD TEA: a zöld tea nagy mennyiségű katechint tartalmaz, mely vegyület gátolja a tumornövekedést. Napi három csészényi ajánlott.
ZSÁLYA: csökkenti a torokfájást és hatásos a szájüregi gyulladások kezelésében, valamint mérsékli a túlzott izzadást. Olaja gátolja a kórokozók szaporodását.
ZSÁZSA: előnye, hogy ízesítésre használva nem kell melegíteni, így benne marad az összes vitamin és rák elleni hatóanyag
ALMA: pektintartalma nem csupán a hasmenés ellen jó, hanem gátolja a vastagbél rákos sejtjeinek növekedését is.
AVOKADÓ: olyan zsírokat tartalamaz, melyek alacsonyan tartják a vér koleszterinszintjét, így védik a szív- és érrendszert.
BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK: az epr, a málna, a szeder természetes gyógyszerei a Parkinson kórnak, a depressziónak, a magas vérnyomásnak és a ráknak.
BURGONYA: főzés közben sem károsodó fehérjék erősítik az immunrendszert.
BORSMENTA: a gyomorproblémák kezelése mellett felfedezték a rákkezelésben kifejtett jótékony hatását is. Illóolaja csökkenti a sugárzás okozta károkat.
CÉKLA: magas vas- és folsavtartalma védi az immunrendszert. A vesekőképődés ellen is hatásos.
CITRUSFÉLÉK: növényi vegyületeiknek köszönhetően az összes citrusféle csökkenti az emésztőrendszeri daganatos betegségek kialakulását
CHILI: kapszaicintartalma csökkenti az izomfájdalmat és a prosztatat rákos sejtjeit elpusztítja
CSIPKEBOGYÓ: rendkívül gazdag C-vitaminban és a rákmegelőző hatású likopinban
CSERESZNYE: fő hatóanyaga a vörös festék. Ez rögzíti a szabad gyököket, gátolja a gyulladást és védi az ereket
CSOKOLÁDÉ: polifenoljai csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet. Válasszunk legalább 70 %-ps kakaótartalmút!
DIÓ, MANDULA, KESUDIÓ: tele vannak vitaminokkal, áaványi anyagokkal és a legjobb zsírsavakkal. Többi közt lassítják a prosztatarák kialakulását. Napi egy maréknyi ajánlott valamelyikből.
ÉDESKÖMÉNY: illóolaja elpusztítja a baktériumokat, védi az immunrendszert és enyhíti a gyomorpanaszokat
FOKHAGYMA: csökkenti a vérnyomást, védi az ereket. Fő hatóanyaga a szulfidok, ami megóv az agresszív környezeti átalmaktól.
GABONAFÉLÉK: fontos, hogy ezeket teljes kiörlésű formában fogyasszuk, mert az emészthetetlen rostok kitűnő béltisztítók. Napi
GRÁNÁTALMA: antioxidánsai védik az immunrendszert, s hatástalanítják a szervezetbe jutó káros molekulákat
GYÖMBÉR: csillapítja a gyulladást és véralvadásgátló hatása van
HAGYMA: azoknál a nőknél, akikgyakran esznek hagymát, rotkábban alakul ki petefészekrák. Ez feltehetően kéntartalmú hatóanyagainak köszönhető
HERING: omega-3 zsírsavai nélkülözhetetlenek a sejtek egyensúlyának fenntartásában
HOMOKTÖVIS: magas a C-vitamin tartalma és a rák elleni küzdelemben is vizsgálják már a hatását. Olaját régóta használják fertőzésekre.
HÜVELYESEK: a borsó, a bab és a lencse remek rostellátói a szervezetnek, azaz védik a bélrendszert. A bennük lévő fehérjék a vírusok ellen hatásosak.
KÁPOSZTAFÉLÉK: a kelbimbó, a kelkáposzta, a karfiol, a brokkoli, a kínai kel, a fehér és a vörös káposzta tartozik a káposzták családjába. Mindegyik rendkívül gazdag rákellenes anyagokban.
KÖMÉNY: serkenti az étvágyat és az emésztést, enyhíti a hasi görcsöket, véd a gombás fertőzésektől
KURKUMA: e fűszer nagy remény a rákkutatásban. Úgy tartják, gátolja a rosszindulatú sejtek kialakulását. Ami már bizonyos: enyhíti a görcsöket és a gyulladások ellen is hatásos.
KESERŰ DINNYE: ez a diabetes kezelésében már bizonyított, a mellrák elleni hatását most vizsgálják.
LENMAG: hatóanyagai segítenek a változókorban jelentkező hőhullámok leküzdésében. Rost- és omega-3 tartalma a rák kialakulásától véd.
MADÁRSALÁTA: sejtvédő vitaminokat tartalmaz. Biotermék vásárlása lenne célszerű!
MANGÓ: az egzotikus gyümölcsben lévő bétakarotin egészségesen tartja a sejteket és javítja a már kialakult kisebb károkat.
MUSTÁR: minél csípősebb a mustár, annál erősebba daganatellenes hatása. Serkenti a fehérvérsejteket, megszünteti a káros anyagok hatását.
OLIVAOLAJ: a benne lévőzsírsavak fiatalon és rugalmasan tartják a sejteket, ez ellenállóvá teszi a szervezetet, továbbá védi a szívet,
PAPAYA: taszítja a kártevőket, természetes sebtisztító. Ausztrál kutatók szerint gátolja a tumorsejtek növekedését.
PARADICSOM: az egyik csillag a gyógyító élelmiszerek között. Nagy mennyiségben tartalmaz likopint, mely az egyik leghatékonyabb rákgátló anyag. Ajánlott adag: napi két darab.
PETREZSELYEM: növényi szinezéke, az apigenin fékezi az emlődaganat növekedését.
REPCEOLAJ: zsírsavai egyensúlyban tartják a vérnyomást és a koleszterinszintet, illetve csökkenti a rák kockázatát.
SÁRGABARACK: erősíti az immunrendszert és csökkenti a rák kockázatát. Kálium tartalam mérsékeli a stroke veszélyét, míg rostjai védelmet nyújtanak a vastagbélrák ellen.
SAVANYÚ KÁPOSZTA: segíti az emésztést és elősegíti az egészséges növekedést. Magas a C-vitamin és a B12 tartalma
SPÁRGA: sok C- és E-vitamint tartalmaz, melyek erősítik az immunrendszert és megkötik a szabadgyököket
SPENÓT: tudományosan kimutatták, hogy a zöldség védi a tüdőt.
SZÓJA: a hormonszerű növényi vegyületek a szakértők szerint hatékony védelmet nyújtanak a mell- és prosztatarák ellen.
SZŐLŐ: főként a sötét színű gyümölcs tartalmazza azt a hatóanyagot, ami segíti a sejtek fejlődését
TORMA: erősíti az immunrendszert és sejtvédő hatása is van
TÖK: a benne lévő szelén csökkenti a tüdőrák kockázatát. Gazdag sejtvédő nyomelemekben.
TÚRÓ, JOGHURT, KEFÍR ÉS TÁRSAI: a tejsav erősíti az immunrendszert és védi a beleket. A triptofán hatóanyag hangulatjavító, a kálcium pedig csonterősítő.
VÖRÖSBOR: a minőségi nedűk ásványianyagai akár meg is béníthatják a rákos sejteket
VÖRÖS ÁFONYA: észrevették, hogy a kis piros bogyók gátolják a rosszindulatú sejtek növekedését.
ZELLER:méregteleít, avítja az anyagcsere rendellenességeket. Apigenin hatóanyaga gátolja a rák kiújulását.
ZÖLD TEA: a zöld tea nagy mennyiségű katechint tartalmaz, mely vegyület gátolja a tumornövekedést. Napi három csészényi ajánlott.
ZSÁLYA: csökkenti a torokfájást és hatásos a szájüregi gyulladások kezelésében, valamint mérsékli a túlzott izzadást. Olaja gátolja a kórokozók szaporodását.
ZSÁZSA: előnye, hogy ízesítésre használva nem kell melegíteni, így benne marad az összes vitamin és rák elleni hatóanyag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése