A le fave dei morti egy mandulás, puha aprósütemény, melyet
számos variációban készítenek Mindenszentek alkalmából. A legenda szerint
november 1 és 2 között a halottak meglátogatják az élők világát, akik, hogy
örömet szerezzenek elhunyt szeretteiknek eredetileg babbal kínálták meg őket.
Évszázadok alatt a száraz bab süteménnyé alakult, de formáját és nevét
megtartotta, így emlékezve az eredeti tradícióra.
Hozzávalók:
2 db tojás
250 gr tisztított mandula
1 csipet só
Vaníliás cukor vagy vanília aroma
2 evőkanál rum
Egy kávéskanál szalálkáli
A mandulát a cukorral finomra daráljuk, majd egy tálba
helyezzük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót, szalalkálit, ízesítjük
vaníliával, rummal és összegyúrjuk, ha a tészta nehezen állna össze akkor adunk
hozzá 1-2 evőkanál vizet.
A tésztát kinyújtjuk 1,5 cm vastagra, csíkokat vágunk, kb 2 cm-es
darabokat.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük 170 fokos sütőben
15-20 perc alatt kisütjük. Amikor kisült hagyjuk kihűlni, majd porcukorral
megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése